Een LoJax aanval voorkomen?

Al gehoord van het nieuwe gevaar: de LoJax aanval? Dit is een cyberaanval die recentelijk ontdekt is en die gebruik maakt van een UEFI-rootkit (UEFI is de opvolger van BIOS) op de computers van de slachtoffers. Meer over LoJax en wat het is, lees je in het artikel ‘Nieuw gevaar: LoJax-aanval’. Hieronder lees je meer over de mogelijke oplossingen om jou en je organisatie te beschermen tegen deze malware.

Mogelijke oplossingen

1. HP Elite systemen

De nieuwste generatie HP Elite systemen beschikt over een unieke HP Sure Start technologie. De HP Sure Start technologie detecteert de aanvaller nog voordat het programma kan worden uitgevoerd en herstelt het primaire opstartsysteem (BIOS) in zijn oorspronkelijke staat. De aanval wordt ook in het HP logboek genoteerd..

2. L’Unité Monitoring Service

Om je systemen optimaal te beschermen, adviseren wij gebruik te maken van onze L’Unité Monitoring Service. Met proactieve monitoring controleren wij dagelijks de meest kritische beveiligingsfactoren, zoals het slagen van de back-up, de updates van uw virusscanners, kwetsbaarheden in het besturingssysteem, ongeautoriseerde indringers en meer. Optioneel houden wij ook uw servers en werkplekken gezond door gecontroleerd patch & update management.

Actie:

Onze Monitoring Service kunnen wij tot het einde van het jaar GRATIS aanbieden. Hierna geldt een tarief (vanaf ) €1,50 per pc / per maand.