Firefox update kan eventueel problemen met Animana geven

Mozilla heeft een sterk veranderde versie van zijn browser Firefox uitgebracht. Volgens het bedrijf gaat het om de ‘grootste update sinds 2004’.

De nieuwe versie van Firefox is er voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Bestaande gebruikers krijgen automatisch een update aangeboden.

Het nieuwe Firefox versie 57 gebruikt een totaal opnieuw gebouwde browser-engine, de software achter de browser. Die engine moet er onder meer voor zorgen dat Firefox nu twee keer sneller is dan de versie van een half jaar geleden.

Volgens Mozilla is de nieuwe Firefox ‘merkbaar sneller’ dan Chrome, ’s werelds meestgebruikte browser. Ook zou Firefox zo’n 30 procent minder werkgeheugen moeten gebruiken dan Chrome. Dat komt onder meer omdat Firefox voor het eerst in zijn geschiedenis meerdere processorkernen gebruikt, waar de browser zich tot nu toe grotendeels op één processorkern draaide.

Dat moet ervoor zorgen dat Mozilla sneller vele browsertabs tegelijk kan laden, en daarbij ook nog de prioriteit op het actieve tab kan leggen. “Geen enkele andere browser kan dit”, aldus Mozilla.

Firefox biedt nu ook ingebouwde ondersteuning voor later-lezen-dienst Pocket, die in februari door Mozilla werd overgenomen. De vernieuwde interface van Firefox is beter geschikt gemaakt voor schermen met een hoge resolutie, en menu-onderdelen passen zich beter aan op verschillende schermformaten.

Als er gebruik wordt gemaakt van Animana kan het zijn dat er na update problemen ontstaan met het (automatisch) uitprinten van etiketten. Neem in dat geval even contact met onze Service Desk op!

bron: https://www.nu.nl/tech/5007008/firefox-krijgt-grootste-update-sinds-2004.html