Geblokkeerde toner? Dit kan de reden zijn:

Sinds 13 september 2016 klaagt een groot aantal gebruikers van HP-printers over geblokkeerde printers en foutmeldingen. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van toners die niet van HP zelf zijn, meldt de printer een probleem met de cartridge en moet deze vervangen worden. Dat gebeurt o.a. bij de volgende printermodellen: HP OfficeJet, OfficeJet Pro en OfficeJet Pro X printers.

HP bevestigt in een officieel statement dat toners van andere merken bewust geblokkeerd worden als ze niet over de juiste beveiligingschip beschikken. HP zegt die stappen te nemen om de printers beter te beveiligen en om het intellectueel eigendom van de HP printers te beschermen. De blokkade gebeurt via de firmware van de printers.

——– Update ——–

De COO van HP (Jon Flaxman) zegt in een nieuwe verklaring dat HP een firmware update zal uitbrengen die deze ‘dynamic security feature’ zal verwijderen uit de HP-printers. Deze functie is de toevoeging aan printerfirmware die inktcartridges van andere merken blokkeert. Volgens Flaxman ‘ongeteste third-party cartridges die gekloonde beveiligingschips gebruiken’.

Maar let op, de beloofde firmware update is een optionele update. Gebruikers moeten deze dus zelf selecteren en installeren. Details over de release zijn binnenkort op de HP-supportsite te vinden.

http://www.freepik.com/free-photos-vectors/background – Background vector created by Kjpargeter – Freepik.com