Hoe handig: videobellen. Maar let op!

Hoe handig: videobellen. Maar let op!

Videobellen is sinds de coronacrisis binnen de kortste keren razend populair geworden. En terecht! Alleen… blijf wel opletten!

Zoom privacy-issue opgelost

Wij willen je zeker niet bang maken, maar vinden het wel belangrijk om je op het volgende te wijzen. Eind maart kwam ‘Zoom’ een aantal keer in opspraak vanwege privacy-issues, welke gelukkig inmiddels (onder publieke druk) zijn opgelost.

Veiligheidsproblemen Windows

Wat echter nog wel een belangrijk punt is: er zijn meerdere veiligheidsproblemen welke nog steeds aan de orde zijn. Zo kan je Windows-wachtwoord in verkeerde handen komen als je op een verkeerd linkje klikt.

AVG

Daarnaast zijn er een aantal functies die de privacy kunnen schenden. Dit is sowieso niet wenselijk, maar denk daarbij ook aan je verantwoording inzake de AVG-wetgeving. Deze functies zijn:

  • De organisator kan het gesprek opnemen (goed opletten dus of je ‘REC’ of ‘Recording’ in beeld ziet staan);
  • De organisator kan kiezen voor een meeting met je persoonlijke Zoom-nummer, dus zonder pincode. Er is dus een risico dat iemand die jouw nummer kent op je gesprek kan inbreken.

(bronnen: ChannelWeb en consumentenbond)

Alternatieven als MS Teams en 3CX WebMeeting

Het is dus van belang om hier stil bij te staan. Uiteraard zijn er ook alternatieven. Hierbij zal je wellicht denken aan MS Teams wat wij voor je kunnen regelen, maar heb je ook al weleens aan 3CX WebMeeting gedacht?

Hoe werkt 3CX

Met 3CX WebMeeting kan je live vergaderingen, presentaties en trainingen houden, online via een internetverbinding. Deelnemers maken verbinding met hun eigen werkplek al dan niet voorzien van een webcam en uiteraard een microfoon en speakers. Hiervoor ontvang je een uitnodigingslink om te kunnen deelnemen.

Webconferenties kunnen heel veel verandering brengen in hoe je communiceert en samenwerkt binnen je eigen bedrijf, maar helpen je ook een superieure klantenservice te bieden! Hoe fijn als je in deze tijd toch als accountant de jaarcijfers kan presenteren aan je klanten? Of het periodiek service level-gesprek kan laten doorgaan met je partners en klanten? Of het plan van aanpak met je relatie te bespreken?

En wil je later (of nu) ook telefonie aan je 3CX-centrale laten toevoegen? Dan kan je ook audioconferenties organiseren en kan met ieder (VoIP)telefoontoestel ingebeld worden. Het kan dus allemaal!

Meer weten?

Bel ons even. We helpen je graag.