HP breidt terughaalactie uit

HP gaat de accu’s van nog meer laptopmodellen terughalen wegens brandgevaar. Het terughaalprogramma loopt al sinds juni 2016, maar nu blijkt uit nieuwe gegevens dat er meer modellen gevaar lopen dan eerder bekend was. Daarom moeten klanten weer nagaan of zij hun accu om moeten ruilen, ook als eerder werd gemeld dat dit niet nodig is.

Alle details over deze terugroepactie staan op een speciale webpagina van HP. Laptops in de HP Compaq-, HP ProBook-, HP Envy-, HP Pavilion- en Compaq Presario-laptops komen in aanmerking voor de omruil, zoals in juni ook al bekend werd gemaakt. HP heeft een nieuwe versie van de tool online gezet waarmee klanten kunnen uitzoeken of zij hun accu moeten inleveren wegens brandgevaar. HP stelt dat de modellen met brandgevaarlijke accu zijn verkocht tussen maart 2013 en oktober 2016.

Klanten die een accu hebben met brandgevaar moeten deze volgens HP direct uit hun laptop halen en ook niet meer gebruiken. Het aansluiten van de laptop op netstroom blijft ongevaarlijk, aldus de fabrikant.

 

Bron: Tweakers

http://www.freepik.com/free-photos-vectors/background – Background image created by Topntp26 – Freepik.com