Let op! Al voorzien van laatste updates? (WiFi lek Krack)

Door een lek in wifi-netwerken is het mogelijk dat anderen meegluren met wat jij op het internet doet. Het advies luidt: (laten) updaten waar mogelijk!

Het lek, genaamd Krack (‘Key Reinstallation Attacks) doet zich voor in WPA2, de technologie waarmee miljoenen Nederlandse draadloze netwerken zijn beveiligd. WPA2 stamt uit 2004, maar vormt nog steeds één van de belangrijkste technologieën van vandaag.

Bij het lek wordt misbruik gemaakt van de uitwisseling van een digitale sleutel tussen de router en het verbonden apparaat. Door deze digitale sleutel aan te vallen kunnen anderen meekijken met wat jij op het internet doet en in sommige gevallen je inloggegevens ontfutselen.

Wat kun je doen om jezelf te beschermen?

Neem contact op met onze Service Desk om te laten controleren of er updates mogelijk zijn.

Het is belangrijk dat je de apparaten waarmee je met het wifi-netwerk verbindt van de laatste updates voorziet. Door je apparaten van de laatste update te voorzien kan er geen misbruik van het wifi-lek worden gemaakt.

Fabrikanten hebben alleen nog niet allemaal updates uitgebracht die je beschermen tegen de wifi-aanval. Je zult de komende tijd dus enkele keren moeten (laten) checken of er al een update voor jouw apparaat beschikbaar is.

Bron. NOS/RTL4 https://www.freepik.com/free-photos-vectors/infographic – Infographic vector created by Freepik