L’Unité IT Solutions neemt ICT-diensten over in België van partner Imaweb

Persbericht, juni 2021

Na 10 jaar samenwerken nu overname

L’Unité IT Solutions neemt ICT-diensten over in België van partner Imaweb

Huizen – Per 1 juli 2021 neemt het Nederlandse bedrijf L’Unité IT Solutions uit Huizen de hardware-afdeling, met alle daarbij behorende ICT-diensten, over van het Belgische bedrijf Imaweb BeLux uit Jette (Brussel). Met deze overname gaat L’Unité IT Solutions de Belgische markt lokaal bedienen.

Op de vraag waarom deze overname, is het antwoord van Jerry Kleinman, Algemeen Directeur van L’Unité IT Solutions: ‘Simpelweg omdat het een mooie aanvulling is op elkaars diensten en wij samen een begrip in de Automotive sector vormen voor de Nederlandse en Belgische markt.’

Ruim 10 jaar partnership

L’Unité IT Solutions en Imaweb werken al ruim 10 jaar nauw samen in de vorm van een partnership. L’Unité IT Solutions faciliteert hierbij de eindgebruikers van Imaweb en levert clouddiensten plus hardware zoals werkstations, netwerk- en beveiligingsapparatuur. Dankzij deze samenwerking kan Imaweb zich volledig concentreren op het leveren, beheren en onderhouden van haar DMS-applicaties I’Car, NTcar en DataCar.

Overname Evolutive

In het eerste kwartaal 2020 heeft Imaweb het Brusselse bedrijf Evolutive overgenomen en is daarmee de grootste DMS-leverancier van België geworden. In tegenstelling tot Imaweb leverde Evolutive nog wel ICT-diensten en apparatuur aan haar eindgebruikers.

Begrip in Automotive

Door de positieve ervaring van de Nederlandse samenwerking met L’Unité IT Solutions is de overname als een logisch gevolg tot stand gekomen. De betrokken IT-consultants zullen per 1 juli a.s. in dienst komen bij L’Unité IT Solutions BeLux. L’Unité IT Solutions en L’Unité IT Solutions BeLux zijn daarmee een IT-begrip in de Automotive sector voor de Nederlandse en Belgische markt.

Door deze overname én uitbreiding van het partnership kunnen beide organisaties zich volledig richten op hun core business; de eindgebruikers profiteren zo optimaal van de applicaties en bijbehorende ICT-diensten.

Voor meer informatie neem contact met ons op en bel (+31)35 – 751 19 00.