MacBook-rivaal: de Surface Laptop

Microsoft heeft dinsdag de Surface Laptop onthuld, een krachtige, op studenten gerichte laptop die de strijd moet aangaan met de Apple MacBook. Die moeten het apparaat volgens Microsoft ongehinderd vier jaar kunnen gebruiken, hun hele studie lang.

In tegenstelling tot de Surface Pro en Surface Book heeft de laptop geen afneembaar toetsenbord. De laptop lekte eerder al uit.

Net als het toetsenbord van de Surface Pro is ook het toetsenbord van de Surface Laptop omringd door een soort suède. Microsoft belooft dat de laptop een batterijduur van 14,5 uur heeft, vermoedelijk alleen wanneer de laptop op Windows 10 S draait.

Het apparaat draait standaard op het dinsdag aankondigde zuinigere Windows 10 S, al kunnen gebruikers ook upgraden naar Windows 10. De Surface Laptop heeft een 13,5 inch touchscreen met een beeldverhouding van 3:2. Daardoor heeft het scherm een afwijkende resolutie van 2256 x 1504 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 201 PPI. Het scherm werkt met de Surface Pen, en is volgens Microsoft het dunste touchscreen ooit op een laptop.

De laptop is beschikbaar met Intel Core i5- en i7-chips, SSD-opslag tot 1 TB en is voorzien van een SD-poort en standaard USB-poort. De Surface Laptop wordt vanaf 15 juni geleverd in de kleur zilver. De Surface Laptop is er ook in de kleuren bordeauxrood, kobaltblauw en witgoud, maar die versies zijn nog niet in Nederland vooruit te bestellen.

 

Bron: nu.nl