Microsoft introduceert nieuwe prijzen voor on-premise en cloud-producten

In oktober 2018 introduceert Microsoft nieuwe prijzen voor on-premise en cloud-producten, zo laat Microsoft weten in een blogpost. Wat verandert er? De commerciële prijzen van Office 2019 stijgen met 10%. Ook de prijs van Windows 10 Enterprise wordt hoger. Verder verdwijnt per 1 oktober volumekorting Level C en worden de overheidsprijzen gelijk getrokken met de commerciële (No Level) prijzen.

1. Office 2019

De commerciële prijzen van Office 2019 stijgen in oktober 2018 met circa 10 procent ten opzichte van de huidige prijsbepaling op locatie. De prijsverhoging omvat Office-client, Enterprise CAL, Core CAL en serverproducten.

2. Windows 10 Enterprise

Windows 10 Enterprise E3-aanbiedingen worden hernoemd, als volgt:

  • E3 verwijst nu alleen naar de aanbieding per gebruiker.
  • Windows 10 Enterprise E3 per gebruiker wordt Windows 10 Enterprise E3
  • Windows 10 Enterprise E3 per apparaat wordt Windows 10 Enterprise
  • De prijs van Windows 10 Enterprise wordt verhoogd naar de prijs van Windows 10 Enterprise E3
  • Windows 10 Enterprise E5 per apparaat wordt niet meer gebruikt

Andere (prijs)wijzigingen

De andere (prijs)wijzigingen die per oktober 2018 worden doorgevoerd omvatten:

  • Het verwijderen van de programmatische volumekortingen (niveau A en open niveau C) in Enterprise Agreement (EA) / EA-abonnement, MPSA, Select / Select Plus en Open programma’s (Open, Open Value, Open Value-abonnement)

Als u meer wilt weten over de moderne handelsbenadering van Microsoft, kunt u de Microsoft Inspire-sessie er op aanvraag bekijken en de moderne handelspagina bezoeken voor een veelgestelde vraag en een modern prijsoverzicht.