Ondersteuning Windows 7 stopt per januari 2020

Microsoft lanceerde, in 2009, het immens populaire besturingssysteem Windows 7. Eind 2017 gaven zij aan de ondersteuning voor Windows 7 te willen stoppen en inmiddels is er een einddatum bekend: 14 januari 2020. Dan worden de beveiligingsupdates stopgezet en levert Microsoft geen technische ondersteuning meer voor devices die draaien op Windows 7.

Wat nu?

Vanaf 14 januari 2020 zijn devices die draaien op Windows 7 een makkelijk doelwit voor hackers, virussen en malware. Het besturingssysteem wordt immers niet meer beveiligd. Dit is natuurlijk voor ondernemers (of gebruikers) een onwenselijke situatie. Mede omdat het een risico is voor het gehele bedrijfsnetwerk. Ons advies? Stap op tijd over naar Windows 10.

Windows 10 is de oplossing

Wil je een computer met een veilig besturingssysteem? Dan is Windows 10 de oplossing. Het is verstandig om computers die nog draaien op Windows 7 een upgrade te geven naar Windows 10. Wacht niet tot het laatste moment. Het is verstandig om dit tijdig te doen.

Daarnaast…naar verluid zal Microsoft deze versie met updates blijven beveiligen. Een toekomstgerichte investering dus!

Meer informatie

Wil je meer informatie over een upgrade naar Windows 10? Laat het ons weten. Voor één computer zijn de werkzaamheden goed te overzien, maar betreft het een complete omgeving is ons advies om op tijd de upgrade uit te voeren. Een van de belangrijkste punten is om tijdig te testen of gebruikte software goed functioneert in Windows 10.

 

Je kunt altijd bellen of mailen. Wij helpen je graag!