Operating System Windows 11 beschikbaar

Vanaf vandaag, dinsdag 5 oktober, is het operating system Windows 11 beschikbaar: Er is een upgrade beschikbaar voor Windows 10-gebruikers.

Gratis upgrade

Microsoft zal de gratis upgrade naar Windows 11 aan gebruikers aanbieden die daarvoor in aanmerking komen. Dit zal gefaseerd uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om handmatig zelf een upgrade uit te voeren of Windows 11 los aan te schaffen.

Frisse blik

Windows 11 toont een frisse blik met een mooi nieuw lettertype en aangepaste instellingspanelen. Met deze versie is het wat makkelijker om geopende schermen te rangschikken.

Chatfunctie taakbalk

Aan de taakbalk is een chatfunctie van Teams toegevoegd: te starten door een eigen knop in de taakbalk en opent zich zoals het startmenu, dus niet als een los venster. Ondersteuning voor Android-apps wordt later toegevoegd. Hiermee is er een mogelijkheid om Android apps op Windows 11 te installeren en in emulatie te draaien. Een groot voordeel voor o.a. tabletgebruikers, die vaak over een groot aantal apps beschikken.

Meer weten over Windows 11?

Wil je meer weten over Windows 11? Of de upgrade door ons laten installeren of laten checken of de specificaties van de aanwezige hardware dit ondersteunen? Neem dan even contact met ons op. We informeren je graag verder hierover.