Politie: ``Onscherp bewakingsbeeld vaak onbruikbaar``

Zoals gisteren bekend werd in het NOS journaal is de helft van de opnamen die in winkels met bewakingscamera’s worden gemaakt, onbruikbaar bij de opsporing van overvallers en winkeldieven. Ondernemers schaffen vaak kwalitatief slechte camera’s aan, waardoor de beelden te korrelig zijn of slecht belicht.

Ook zijn camera’s nogal eens verkeerd opgehangen, zegt Van der Stap, landelijk overvalcoördinator van de politie. “Dan zie je beelden waarop je alleen een petje ziet. Als de camera lager had gehangen, heb je een beter beeld van de dader.”

Tijd voor een goed alarm- of camera-detectiesysteem? Laat ons meedenken! Er zijn namelijk heel veel keuzes en overwegingen te maken. Gaan we voor een simpel camera detectiesysteem of toch een high-end oplossing voor toegangscontroles met mogelijkheid vanaf een smartphone of tablet in te loggen, live de camerabeelden te bekijken en de historie terug te kijken?

Uit onderzoek van het misdaadpreventiecentrum CCV blijkt dat drie van de tien winkels nog niet zijn uitgerust met een beveiligingscamera. Winkelend publiek en cafébezoekers zeggen zich veiliger te voelen in een zaak met camerabewaking.

https://nos.nl/artikel/2197030-onscherp-bewakingsbeeld-vaak-onbruikbaar-voor-politie.html

http://www.freepik.com/free-photos-vectors/background – Background vector created by Freepik