SSD: Solid Soldeer Disk?

De SSD van de MacBook Pro met Touch Bar kan niet vervangen worden omdat de SSD bij beide modellen vast is gesoldeerd aan het moederbord. Bij de 13’’ versie kan de SSD wel verwijderd worden, maar Apple maakt hierbij gebruik van een zelfontworpen form factor en connector waardoor deze dus niet zomaar te vervangen is.

Wat mogelijk een groot probleem kan worden bij het ontbreken van een vervangbare SSD is dat data niet zo eenvoudig gered kan worden wanneer de laptop kapot gaat. Je kan bijvoorbeeld niet meer de SSD met een andere laptop verbinden. O.a. MacRumors raadt Mac gebruikers daarom aan om altijd een goede back-up te (laten) maken zodat bij eventuele schade de data veilig is gesteld.

Een goede back-up is natuurlijk niet alleen belangrijk voor Mac gebruikers, wij raden iedereen aan om back-ups uit te (laten) voeren. Niet alleen in geval van schade maar ook met het oog op de diverse Locky virussen die nu verspreid worden.

 

Bron. tweakers / http://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology – Technology image created by Montypeter – Freepik.com