Twitter-account Eva Jinek is gehackt

Wellicht heb je het van de week gelezen: het Twitter-account van Eva Jinek was gehackt. Dit keer door een zgn. ‘gentleman-inbreker’. Dat is dan nog een ‘gelukje’.

Voorzichtig met inloggegevens

We willen je er daarom toch nog een keer op wijzen dat het echt belangrijk is om secuur én veilig met inloggegevens om te gaan. Schrijf je wachtwoord dus zeker niet op een briefje. De kans is veel te groot dat deze rondslingert.

Wachtwoordkluis

We denken graag even met je mee hoe je hiermee dan wel veilig om kunt gaan. Sla je wachtwoorden bijvoorbeeld op in een wachtwoordkluis: een digitale variant op een traditionele kluis, voor al je digitale gegevens van waarde. Een goed voorbeeld hiervan is LastPass voor zakelijke gebruikers.

Duo-Security

Maar denk ook aan duo-security. Naast het wachtwoord van je account voer je met duo-security een extra code in die wordt gegenereerd via een voor jou persoonlijk device. Duo-security is dus een authenticatie proces waar je twee identificatiemiddelen gebruikt om je te authentiseren.

We helpen graag

Bel je ons even? We nemen graag de mogelijkheden met je door en komen er dan samen vast wel uit wat het meest passend is voor jou.