Windows 7 ondersteuning stopt in 2020

Op 22 oktober 2009 kwam Windows 7 op de markt. Microsoft gaf aan – bij de lancering – dat zij 10 jaar productondersteuning zou leveren. Die 10 jaar zijn verstreken en de exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is bekend: 14 januari 2020. Vanaf die datum biedt Microsoft geen technische ondersteuning meer.

Wat is de impact?

Door het wegvallen van deze ondersteuning en de beveiligingsupdates vergroot je de kans op infectie van virussen en malware als je gebruik blijft maken van Windows 7.

Ons advies

Wacht niet langer en stap voor januari 2020 over op de laatste versie van het client besturingssysteem, namelijk Windows 10. Dit kan door het upgraden naar Windows 10 of over te stappen op een device waarop Windows 10 geïnstalleerd is.

Veranderingen in Windows 10

De belangrijkste veranderingen zijn o.a.:

  • Design: Windows 10 maakt gebruik van een flat design user-interface, vergelijkbaar met het operatingsystem van Apple;
  • Notificaties: een nieuwe functie is het zgn. ‘notificatie veld’: hier worden alle systeemberichten, waarschuwingen en App meldingen samengevoegd op één plek. Een zeer nuttige toevoeging: alle belangrijke informatie is hiermee direct inzichtelijk;
  • Opstartsnelheid: Omdat Windows 10 efficiënter omgaat met de resources van je computer, vraagt het besturingssyteem minder van het geheugen om goed te functioneren. Daarnaast starten Apps, applicaties en programma’s tot wel 60% sneller op, maar ook het ‘ontwaken uit de slaapstand’ scheelt maar liefst zo’n 7 seconden. Op veel gebied dus tijdswinst!
  • Nieuwe app ‘Telefoonassistent’: Met Windows 10 kun je je agenda, mail, foto’s en bestanden op je pc, telefoon en tablet automatisch laten synchroniseren. Al je data wordt draadloos verzonden naar je device en is daarnaast compatibel met overige producten zoals Android en Apple.

Meer informatie vind je op de site van Microsoft.